大角嘴 - 港 灣 豪 庭 Metro Harbor View

搜索
樓主: dino246

潘焯鴻講大話唔眨眼又唔滴汗

法團都要澄清,大家留意壁報版,今天房暑新聞一巴星過去,食C無晒飛士會唔會又發風9症呢

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
我估癲佬一定發癲,又黎老屈所有對頭;以佢嘅德性,分分鐘將個估仔反轉黎講
這法團通告一早應該如此.
讓街坊知道癲佬的企圖陰謀.
不要再被他愚弄.
為乜每次Pdf都唔見尾尾幾行?
可能佢個 Scanner 要用白紙墊底、上下要留一寸位才會完整。
最関鍵嗰幾行唔見咗
要睇全相,落樓下,壁報版任睇
等我試下將潘癲狗的大話掟上黎畀街坊作為茶餘飯後笑談:
(#1)港灣論壇潘焯鴻對管委會對節能合約的謊言的聲明:
1. 潘焯鴻經營的中科興業有研發和生產LED燈, 並且代理適用於冷氣系統的英國熱交換水處理系統和三精硅太陽能節能研發, 並一直公開透明.
2. 中科興業的LED燈已投產3年, 只有為數少於1,000個用在香港的政府和各發展商的不同地域作為效能測試試點, 並無承投任何香港的節能合約.
3. 中科興業的LED燈以出口歐美日為主, 並遠銷至芬蘭, 對於如果要中標就要獻上25%標價作為賄款的貪污政黨控制的法團管委會鄙視及毫無興趣.
4. 基於打擊法團委員參與圍標和製造虛假陳述達至其非法目的,潘焯鴻早於2012年1月招標截標前已經協助廉政公署調查港灣毫庭的幾名法團委員.??基於條例保密規定, 結案前不能詳述.
又用九流地踎慣技
正如所料,食C見到法團通告後立刻發瘋,急急躲在陰暗一角作了下列笑話:

港灣論壇潘焯鴻對管委會對節能合約的謊言的聲明:

1. 潘焯鴻經營的中科興業有研發和生產LED燈, 並且代理適用於冷氣系統的英國熱交換水處理系統和三精硅太陽能節能研發, 並一直公開透明.單晶硅及多晶硅就聽過,三精硅???

2. 中科興業的LED燈已投產3年, 只有為數少於1,000個用在香港的政府和各發展商的不同地域作為效能測試試點, 並無承投任何香港的節能合約.試左一千個試點都接唔到生意,屎貨即是屎貨!人地俾潘焯鴻入股因它誇口可接到法團合約用啲屎貨

3. 中科興業的LED燈以出口歐美日為主, 並遠銷至芬蘭, 對於如果要中標就要獻上25%標價作為賄款的貪污政黨控制的法團管委會鄙視及毫無興趣.25%囘佣應該是潘焯鴻控制法團後想定的規矩,唔覺意漏左口風添

4. 基於打擊法團委員參與圍標和製造虛假陳述達至其非法目的, 潘焯鴻早於2012年1月招標截標前已經協助廉政公署調查港灣毫庭的幾名法團委員.  基於條例保密規定, 結案前不能詳述.ICAC都就結案,到時現屆法團就自然會倒台,點解潘焯鴻還要出錢出力去打草驚蛇呢?其實還是食C老作呢?

5. 中科興業在節能產業的討論場合中得悉, 有行業競爭對手懷疑港灣毫庭的幾名法團委員將屬意的投標者價格調至最低標, 以確保中標.  另外, 港灣毫庭管委會一直隱瞞最少有兩個投標商對T5節能效益的質疑, 並擅自棄置它們於截標前按目前市場狀況呈交的LED節能方案.  港灣毫庭的法團委員包括王嘉盈, 關偉達, 趙寶琴和余培育, 居心叵測!應該去左ICAC啦,今次又唔使保密wor! 死蠢!另潘焯鴻用了幾千元的一戶一信又唔見它提及上敘法團內幕,點解:這都是食C今天下午才作的,哈哈

6. 最近有關房署的報導全內容是房署打算在LED及T5這兩個電燈節能方案外, 嘗試第三個電子牛方案, 就是在T8/T10管架上增設一個電子牛.  中科興業認識該產品, 它曾經在長江和和黃系項目測驗出現過熱和燒毀等問題, 導致測試失敗. 有LED商亦曾在港鐵彩虹站測試失敗, 原因是涉嫌用了國內生產的LED光源.  但無論如, 以T5替代品論, 用世界四大芯片廠甲級LED光源的LED管的出廠價是介乎港幣190~250元, 絕非報導說的港幣1,000元, 價格早於1年前已貼近T5套管價格. 如果有房屋署官員涉嫌貪污, 自己安排設立中介公司從中蝕價, 並將價格抬高則另議.可笑點有三:1 潘焯鴻自稱經營大陸LED,現在又踩大陸貨,精神分裂。 2 為了轉移視線,一於九唔搭八,話房署有第三方案,其實報導很清楚說明房暑唔會用LED,潘焯鴻狗up多幾次都無用,收皮啦  3 又話房暑官員貪污,拿往份報紙去ICAC報案呀!笨!

7. 法團管委會到現在仍沒有解釋港灣論壇提出的質疑, 就是涉及節能合約的8,000多燈具每月原本只消弭17萬度電, 根本無可能節省其中12萬度電! 而怎樣確保承辦商不會用上充拆淘寶網, 每套才港幣30元的冒牌T5管連支架套裝, 正正法團今次申請政府津貼,過程都由機電暑審刻,保證貨真價實,勝過潘焯鴻萬次顛倒黑白說是說非合約上並無效能保證, 在無法達到法團管委會虛假陳述的每月節省12萬電費後, 我們每套付出港幣200多元的T5管, 又會像停車場不銹鋼百業窗和清潔合約般逃之夭夭!法團通吿已附有顧問公司的節能計算清清楚楚,反觀潘焯鴻則一味豬up,又唔敢攞佢盤數出來,去食屎啦!另,它的LED正正是淘寶網貨色!

結論:食C個腦已經深度病變了,失去正常思考能力,亦沒有道德羞恥之心
大佬,乜咁快手
我正要講癲佬做乜生意都會变“死意”,人家“點石成金”,佢能人所不能“點金成石”!如果我係佢就盡地一煲,揀五小龍,搬入去,再渾入法團撈油水,仲死頂喺港灣?一定冇佢份,人家點會侵佢玩?尤其而家民政處昅到实,冇位攝喇