大角嘴 - 港 灣 豪 庭 Metro Harbor View

搜索
樓主: dino246

潘焯鴻講大話唔眨眼又唔滴汗

得, 佢以為個個都係 on9shan
食C低B終於講出了它為何要用盡方法抹黑誤導去奪取法團的控制權

登錄/註冊後可看大圖

賣唔出,唯有出本誤導業戶抹黑法團迫港灣用多280萬高價用LED燈,正賤格,叫佢食C啦
可憐虫
人蠢無藥醫,急急露出狐狸尾巴
加上太貪心,心術不正想不擇手段搵著數,權力慾高永遠要人聽它指揮,走上不歸路
2009年開會時有人提問可否投標清潔合約, 那些時已有人心思思.
食C低B 2008至2010呃錢呃數被人告上法院, 可能外邊不好欺.
早己對港灣屋苑工程, 合約起痰. 在外更起了不少過六間不同名的公司.
註過名只需要數百, 三兩仟元而己. 好小數. 作用就大, 可以已不同公司名謀財.

與他相對多次, 了解到他的言詞多有扭典誇大, 及借意吹捧自己. 正是矮人一截偏說個子高.
背後真正的與事實有不同, 所以他的未來計劃, 我的解讀是 -

"大幅度減少建築業務",  被人清盤數次, 建築行內知佢名臭. 點會俾生意佢.
唔係佢自己減少, 而係無人蘇佢.
"退出城滙設計....", 人地無再俾嘢佢做, 又或者是他吹水, 始終紙包不住火, 借機下台.
"避免無辜生意合伙人", 早前與他合伙的, 已損手爛脚. 佢名已臭, 誰人儍到與他合伙.
除了同是心有鬼主意的會與其合謀. 再者他有不見得光的事, 合伙只會有曝光機會.
"不斷強化法律專業的知識", 這個我一點也不懷疑, 因他常不停被人請去差館和法庭,
與法律常一線之差, 他這方面的知識是不斷增加. 加上他慳皮的律師信,
發出數人, 讀者不知所謂. 被人向律師要求解析. 無哂下文,.
後來讀者查問, 方知他慳皮, 律師亦知趣不了了之. 這次出醜, 知道矮. 要學高一些.
食C啲法律常識真得人驚,睇它用On9shan名義出的狀紙,笑到你眼淚水都出埋 這趟On9shan週身蟻,睇下食C又點昆掂On9
食C又在這四年內第n次發起一人一信,唔知今次有幾多人受昆呢?
有人話因為公司有生產及供應LED燈,
非常清楚市況,
港灣的節能合約有誇大其詞之嫌,
合約只涉及每月用上17萬度電的8000多燈頭,
根本無可能節省$12萬電費!
standbyme 发表于 2012-4-23 12:31
有人話因為公司有生產及供應LED燈,
非常清楚市況,
港灣的節能合約有誇大其詞之嫌,

8285支燈,每月慳十二萬蚊,即係每支每月慳十四元四角八仙。
公眾燈24小時長開,即係每支每小時慳二仙正。
又唔覺得好難姐
我也曾想過改用LED燈來慳電,
LED燈價錢實在貴好多,  有些不化算.
除非有政府補助, 否則只會換壹兩支常開的燈.
少開的燈慳來的電費錢也不夠LED燈d錢, 不值得.

屋苑燈24小時開着, 有需要減少.  工作的公司廁所改換感應, 如無人會自動熄燈.
試想想, 落班後, 廁所大多數是無人, 由晚上八時至早上八時可慳十二小時電費.
不知港灣會所及辦公室落班後是否有熄燈?