大角嘴 - 港 灣 豪 庭 Metro Harbor View

搜索
返回列表 發新帖回復
樓主: Shit_Coffee

恭喜

未選已經知道差幾十票!真係叻!唔知咁算唔算唔道選民呢?

但結果係差成百幾票!仲要出黎死撐,兼繼續抹黑,小氣到冇人能及!
Fendi 发表于 2011-11-7 17:21
不吐不快:華叔死而有知,今次結果,會有何感想?

只可以說「悲壯的決定換來悲涼的結局」,反觀 d 保黃黨自知弱點,挾持著龐大的資源,默默經營。

何以「悲壯」?

白鴿黨,以為政治係妥協的藝術,撐一撐政改方案,結果換來黨內分裂,被同道人狙擊、割蓆,懷著左派基因的選民,也不會因此「義舉」而轉投您們一票啦,政府官員仍視您們為窩囊飯袋。

律師黨,自以為一味「堅持原則」,寧違天下人,也要守護核心價值。作出諸多愚蠢的決定……被人標籤為「賣港賊」。對著一班自以為「中產」,卻無「中產精神」的港人,此「悲壯」行徑,只能換來如此敗局……
如果政治是要妥協, 白鴿黨妥協了, 但犯眾怒
唔通真係要寕犯天條, 勿犯眾怒?
那麽長毛掟蕉, 都死到扒晒街喎 ! (唔好再屈我讚同長毛掟蕉)
到現在, 只會說, 政治舞臺, 是一門高深藝術, 極高深藝術, 誰要踏上這舞臺, 誰便先要有準備要付上沉重代價!
政治舞臺是適合在位者,手持龐大資源者玩弄的遊戲……
去到選美國總統都是鬥背後數以十億的資源
dino246 发表于 2011-11-8 12:23
去到選美國總統都是鬥背後數以十億的資源

咁又係,不過人地都叫做兩虎相爭,只屬「寡頭壟斷」,而香港呢個地方係一邊勢力獨大,「純壟斷」之勢已。

乜中共唔係一直叫嚷要「多元政治」咩?
多元政治 ? 點觧  

登錄/註冊後可看大圖

要佢喺上風嘅就係多元政治
睇下小艾, 借錢都係犯法, 可能明天便會充公了那四百幾萬

說穿了,他們要的只是對自己有利。不要再騙人啦。