大角嘴 - 港 灣 豪 庭 Metro Harbor View

搜索
查看: 8153|回復: 27

營業額 vs 營利

一間普通既建築工司,八億營業額,可以為一名 "小" 股東帶來幾多營利 (或收入) ?
是八億營業額的“裝修公司”!揾亞茂信!
皓天是工程…,癲佬話他剛接了六百萬工程,我老友接的 小小公園Project 每次過千萬,所以他的公司一一一是裝修公司,絕對不是建築…佢未夠班做建築!驚弓鳥,唔怕畀人再清盤?
佢最好用盡他的功力,投入他的選舉工程,為港灣人服務,不要令丁一一等人失望!
所有小股東所得的是蠅頭小利,因癲佬是“不誠实,不可信”的合伙人,他會乘機暗地裏撈油水…
既然想 show-off 比人知,自己好似好厲害,

點解嗰個小股東既女人仲要去打人家的工?
點解 D 女唔讀國際學校?
點解仲係要個七老八十既外母幫手照顧 D 細路?
點解唔住豪宅?
點解仲要攞層樓去三按?
點解要為咗兩千蚊,將個 car park 租出去呢?

對!點解為左個女升名校扮做慕道者!
佢以前曾出email話自已有20億元生意,原來佢只係一家大建築公司(shui on) 的蠅頭小三沙(第三四層的判頭)就話佢做晒,行內人一睇笑到碌地

點解2008年聯同黃狗,食屎米為公民黨助選,其後又厚面皮追人地俾番一,二千元的雜費,話只是借住出來先!
以為助選有機會入政黨, 人家既然唔show.
人窮思舊債. 話小氣鬼都要攞番嚟. 一,二千大元喎!
哼! 按樓三按是正常生意運作,
係人都知借別人的錢來做生意. 你地唔地除呢!
惨得過人地老婆甘心倒貼,関你乜事?你老婆得咩?你老婆會咩?